Cea mai frumoasa meserie din lume

Ieri, că de ce îl apăr pe Iohannis? Azi, că de ce îl critic?
Ieri, că de ce sunt contra excesului de cezariene? Azi, că de ce sunt contra excesului de antibiotice?
Ieri, că de ce-i apăr pe medici? Azi, că de ce îi acuz?

Da, realitatea are multe nuanţe: ce ieri era palid, azi poate să fie îmbujorat. Depinde cum îi luminează soarele faţa, depinde de context. Dar extremele de orice fel sunt întotdeauna suspecte.

Sănătatea unui organism poate fi cuprinsă într-un singur cuvânt: echilibru. Iar viaţa nu e niciodată un film doar în alb şi negru.

Faima e rezervată vedetelor de tip Mircea Badea care-şi formează publicul cântându-i în ureche doar ce-i place să audă.

Noi ceilalţi, care cu idealism ne numim jurnalişti, vă povestim nuanţele. Vă arătăm diversele feţe ale diamantului.

Chiar dacă uneori nu ne suportaţi din cauza asta. Sau chiar dacă ne înjuraţi. Pentru că avem încredere în voi. Ştim că, mai devreme sau mai târziu, vedeţi şi voi nuanţele.

Iar atunci când o faceţi, noi şoptim bucuroşi: “meseria mea e cea mai frumoasă din lume”.

* Acesta e motivul pentru care cred că meseria mea e cea mai frumoasă. Dar tu? Şi tu crezi că meseria ta, oricare ar fi ea, e cea mai frumoasă din lume? Şi dacă da, care e motivul tău?

Sunt curios să aflu cum e şi pentru alţii. Dacă îmi povestiti despre asta, multumesc. 🙂

 

4 thoughts on “Cea mai frumoasa meserie din lume”

  1. Da, meseria mea, aceea de inginer este foarte frumoasa.
    Orice meserie este foarte frumoasa daca o iubesti si o stapanesti. La 24 de ani am fost cel mai tanar laureat al premiului Academiei Romane pentru tehnologie. Am lucrat in proiectare, cercetare, in industria aeronautica. Apoi am ajuns sa lucrez intr-o firma pe care o suspectez ca apartinea unor prezumtivi fosti securisti. Si acolo am facut ce am putut. Veneam de la cinci dimineata ca sa rezolv problemele. Nu m-am imbogatit, din contra, am iesit mai sarac din firma si am descoperit mai tarziu ca unii au facut milioane si nu au avut raspundere. Nu-mi pare rau, si cel mai frumos compliment a fost de la directorul unei firme concurente “unde ai fost, ai facut treaba buna si ai ridicat societatea”. Cu toate astea, am ajuns sa ma intreb daca cea mai frumoasa meserie nu este aceea unde poti sa te vinzi si sa obtii rezultate materiale personale bune, fara sa te scoli de la patru si sa stai prin provincie trei zile pe saptamana. Daca nu cumva o meserie frumoasa este aceea care-ti permite sa-ti vinzi constiinta pe bani grei. Doar balet si portofelul plin…

  2. Nu stiu, domnule Mixich, daca meseria pe care am practicat-o eu e cea mai frumoasa. Stiu doar ca am practicat-o cu multa pasiune. Am iubit ceeace am facut si de-asta se pare , am reusit sa fac sa-mi placa fotografiile pe care le-am realizat. Si, dupa 1990, am reusit pe cont propriu sa-mi creez o clientela proprie printr-o maniera decenta de abordare a clientilor, prin calitatea fotografiilor si, last but not liest, prin preturi “domestice”. Si nu m-as fi saturat de meserie daca Politia Romana nu ar fi monopolizat fotografiile TIP (buletin, pasaport, permis conducere). Cu cele mai pretioase ganduri, un fotograf pensionar. PS – Tineti-o tot asa, domnule Mixich ! Aveti sarm, caracter, spontaneitate si……VIITOR.

  3. Eu aș merge un pic în detaliu, și aș vedea dacă cei care vă lăudau ieri, sunt aceiași care vă critică azi.

    Dacă azi ziceți “Plusurile lui X”, și mâine ziceți “Minusurile lui X”, în prima zi vă vor critica niște oameni, și în a doua zi vă vor critica alții.

    În general, cei care laudă sunt mai puțin vocali decât cei care critică.

    Acestea fiind zise, permiteți-mi să vă laud pentru ce ați făcut până acum, și să vă mulțumesc pentru plăcerea (și plusul) adus de articolele dvs.

    Cu rezerva că mâine s-ar putea să vă critic, deși nu cred asta. 🙂

  4. Sunt recunoscatoare pentru ceea ce fac ca “meserie” – sunt freelancer in educatie si management de proiect din 2011. Desi mi-a placut sa lucrez atat in Ministerul Culturii cat si domeniul turismului – mi-am descoperit vocatia in domeniul educatiei nonformale – invatare experientiala si prin creativitate.
    Ador ceea ce fac si am privilegiul sa intalnesc suflete minunate – aici ma refer la fiecare copil din proiectele mele … si la oamenii dedicati alaturi de care simt ca putem aduce o schimbare in educatia din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *