Cartile mele favorite din 2019

Hai că tot suntem în perioada perfectă pentru citit și cumpărat cărți, uite cum ar arăta un pachet foarte bun de pus sub brad. Fiecare titlu l-am testat personal în ultimul an și sunt favoritele mele pe 2019.

* “Bărbați fără femei”, de Haruki Murakami – o colecție de povestiri miniaturale, excelent motiv de pornit meditații. Eu nu am citit traducerea în română și sper că e bună, dar cea în engleză e minunată.

* “Nix”, de Nathan Hill – de departe cel mai bun roman american pe care l-am citit în ultimii ani, merge transgenerațional pe ironia vieții și e despre tot felul de dependențe: de droguri, de putere, de sine, de gaming.

* “România 1866 – 1947”, de Keith Hitchins – fără istorie nu se poate și cărțoiul ăsta e wow, detaliat, riguros și fără partizanate, genul de pus în raftul-șef, acolo între Kahneman, Orwell și Cântarea Cântărilor.

* “Băieții din barcă”, de Daniel James Brown – fără non-ficțiune nu se poate și era cât pe ce să ratez cartea asta, pe care am primit-o cadou; dar am citit 2 pagini la masă și m-a prins foarte tare… e o carte frumoasă, o poveste adevărată și inspirațională din care, de la adolescent la moș și babă, ai numai lucruri de învățat și citate de impresionat prietenii. Doar un citat din ea:

Armonie, echilibru și ritm. Acestea sunt cele trei lucruri care rămân cu tine pentru toată viața. Fără ele, civilizația se năruie.

Dacă aveți prieteni medici: luați-le “Transforming Health Care”, de Charles Kenney (nu e tradusă în română) – ca viitori inevitabil pacienți vă veți face vouă un bine și veți revoluționa gândirea prietenului-medic.

Spor la citit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *