Patapievici si ura obsesiva

Dan Alexe, despre care e imposibil să spui că face parte dintre “intelectualii lui Băsescu” (deşi, la o adică, azi se spune orice la Bucureşti), scrie despre experienţa lui cu ICR-ul în perioada Patapievici:

“Niciun fel de ideologie, cu un mecanism financiar de sponsorizare perfect transparent si justificat pina la ultima centima din ambele parti si o nesfarsita intelegere si bun simt in colaborare”.

Şi nu e singurul pe care l-am auzit vorbind aşa despre Institutul Cultural Român din acea perioadă.

Astăzi, H.R.Patapievici a fost decorat, pe merit, de statul român. Poate să nu vă placă stilul lui, să nu-i înghiţiţi opţiunile politice, să nu-i digeraţi excesele, dar timp de 8 ani acest om a condus foarte bine o instituţie importantă pentru România. Ori nu asta ne dorim cu toţii? Nu la aşa ceva tânjim?

Şi dacă de la alţii nu mai am aşteptări (fie că e premierul sau preşedintele ţării), mă surprinde să văd la unii intelectuali (încă) tineri cum antipatia şi critica s-au transformat cu trecerea anilor într-o ură obsesivă. Da Costi Rogozanu, despre tine e vorba. Dacă ai fi scris constructiv despre sistemul de pensii, de pildă, la fel de mult pe cât ai scris împotriva lui Patapievici&co sunt sigur că am fi avut astăzi un plan cu soluţii fezabile pe care guvernul social-democrat să încerce să-l aplice.

Dar, nu-i aşa?, întotdeauna e mai uşor să ataci şi să demolezi decât să construieşti şi să colaborezi.

2 thoughts on “Patapievici si ura obsesiva”

  1. Costi Rogozanu e un activist. Un troll. Faptul ca si-a obtinut citarea in aceasta polemica e o mare victorie pentru el.

    Nicolae Manolescu a sesizat excelent natura comentariilor sale “de un enorm ridicol, bazate pe cea mai tendenţioasă confuzie populistă de valori … o direcție cât se poate de veche de pe vremea copilăriei comunismului”. Asta după ce înainte, precizează generos ca un domn: “mi-am manifestat de mai multe ori decepţia pe care acest strălucit fost student al meu mi-a provocat-o asumându-şi cauze greşite şi dinainte pierdute”. De aici: http://lacoltulstrazii.ro/2013/09/06/in-care-costi-rogozanu-sfarseste-un-militant-ridicol-si-confuz/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *