Daca v-ati simtit ghinionisti ca v-ati nascut in Romania…

Dacă v-aţi simţit vreodată ghinionişti că v-aţi născut în România, priviţi acum la ce se întâmplă în Ucraina.

Dacă v-aţi săturat să faceţi parte din Uniunea Europeană, priviţi acum la ce se întâmplă în Ucraina.

Dacă vi se pare că Rusia (sau alt stat bogat şi autoritarist) poate deveni partenerul nostru, priviţi acum la ce se întâmplă în Ucraina.

Dacă vă pasă şi de altceva decât de circul politic dâmboviţean şi de buzele vedetelor de carton, învăţaţi din ce întâmplă acum în Ucraina.

E cea mai dureroasă dovadă a şansei istorice oferită României în ultimul deceniu; şi a faptului că nu suntem conştienţi de această şansă şi că muncim prea puţin să o transformăm dintr-un noroc întâmplător într-un viitor pe care să-l merităm.

Daca doriti sa aflati mai multe despre criza ucraineana, puteti citi articolele de mai jos:

De la protestele din Kiev au mai scris:

  • Laurentiu Diaconu Colintineanu, pentru RFI aici si aici. Laurentiu a fost acolo in decembrie 2013.
  • Tot atunci a fost la Kiev si Radu Ciorniciuc care a scris aici pentru Casa Jurnalistului.
  • Un dosar intreg despre Ucraina a aparut in Dilema Veche datorita lui Cristian Ghinea care a fost la Kiev in ianuarie 2014, unde a facut poze aici sau interviuri aici.
  • Tot in ianuarie 2014, Alina Matis a scris pentru Gandul aici.
Baricada in Kiev
Baricada in Kiev

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Daca v-ati simtit ghinionisti ca v-ati nascut in Romania…”

  1. Din pacate exista o ampla actiune in mediul online (cel putin) de a deruta participantii si a incerca sa fie scosi vinovati pentru asta UE si SUA.
    Actiunea nu este intamplatoare, este sustinute de aceleasi trupe speciale de postaci, pe majoritatea site-urilor de stiri, blogurilor etc. Acelasi limbaj, aceleasi idei, IDuri conexe cateodata identice.
    Nu stiu ce efect real au dar avand in vedere efortul si cheltuiala pe care acestea o necesita sa functioneze banuiesc ca au ceva impact.
    As vrea sa vad solutii de la oamnii care au cunostiinte in domeniu si au aspiratii democratice, busola setata pe West etc.
    Cu nivelul precar al educatiei din Romania exista pericolul “intoarcerii mintilor”
    Articolele dvs. si a celor ca dv.s contrabalanseaza intr-o masura dar nu pot sa faca nimic in privinta capetelor mai tari…aici as vrea sa vad solutii si implementari.

  2. Am fost curios sa vad de unde sunt convingerile atat de partizane ale lui Vlad. Bursele din Germania si SUA te modeleaza dupa modelul lor,daca si copilaria a fost traumatizata de drama tatalui, deja putem vedea profilul psihologic al autorului.
    Insa educatia superioara, cea de doctor ar trebui sa-l impinga mai mult la o judecata proprie si dreapta. Ce se intampla acum in lume nu este rezultatul agresivitatii Rusiei, ci urmare a lacomiei lumii occidentale-care isi doreste tot mai mult si “ultima frontiera”. Dle doctor asa cum tatal dvs. a suferit, asa popoare si continente intregi au suferit in urma lacomiei si agresivitatii civilizatiei occidentale- care si-a cladit bunastarea pe furtul, distugerea , si desconsiderarea altor neamuri. Dvs. ar trebui sa faceti o mai mare diferenta intre ce vedeti si ce vi sa inoculat in bursele jurnalistice. Insa cred ca odata cu trecerea timpului veti deveni mai intelept, si nu asa de partizan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *