Un american din Silicon Valley despre Romania

După ce i-am povestit ce se întâmplă prin România, un american din Silicon Valley, care la 30 de ani a făcut bani cu puterea creierului, a pus următorul diagnostic:

“Aţi intrat deja în UE? Foarte tare. Aţi băgat la puşcărie un prim-ministru şi o mulţime de miniştri pentru corupţie? Foarte tare. Aveţi cel mai rapid Internet din Europa? Foarte tare. Păi aţi avut noroc: în doar 20 de ani aţi crescut binişor. Nouă ne-a luat mult mai mult. Ştii ce vă lipseşte acum? Să nu-i mai lăsaţi pe politicieni să vă conducă”.

Unul din patru americani face voluntariat, donează constant organizaţiilor pe care le apreciază sau este implicat într-o formă de activism.

* Călătoresc în Statele Unite ca bursier al Fundației Eisenhower, alături de alți 20 de oameni extraordinari despre care puteți afla mai multe aici

3 thoughts on “Un american din Silicon Valley despre Romania”

  1. YES ! Luați-i la rangă pe funcționarii de stat ! NU VĂ MAI LĂSAȚI INTIMIDAȚI ! NU FIȚI OI !

  2. ice-bra-challenge intra la activism?
    foarte tare, lasati facebook si google sa va conduca

  3. Exceptional articol – scurt si penetrant. Incerc mereu sa le explic asta prietenilor, si nu stiu daca jumatate pricep ce vreau sa le spun; si discut aici de persoane care fac parte din segmentul educat al societatii…

    @VASILIU MIRCEA PAUL,
    N-ai inteles nimic. Societatea civila (cei 25% americani pomeniti, de exemplu) nu lucreaza cu ranga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *