Secretul pentru cel mai frumos cadou de Craciun

Chestia asta cu cadourile de Crăciun făcute adulţilor poate să devină complicată la un moment dat. Cum să mai surprinzi un “domn profesor” de 55 de ani? Ce să iei unic pentru prietena pe care-o ştii de-o viaţă şi e mare doctor azi? Complicat…

Dar anul ăsta am primit (deja) două cadouri de Crăciun din care am înţeles care e şmecheria.

Am primit o felicitare artizanală care începe cu “Dragă jurnalistule Vlad” şi se termină cu un citat din Tolkien şi un spiriduş lipit migălos. Şi am mai primit o cutiuţă în care pe 60 de bileţele sunt caligrafiate (uneori şi cu câte-o ştersătură) 60 de citate despre scris şi despre jurnalism.

Nuuu, cele mai frumoase cadouri de Crăciun nu au nevoie de mulţi bani. În cele mai frumoase cadouri se pune mult timp, care e ca o drojdie, le face unice. Timpul! El e cel mai preţios şi subestimat lucru pe care-l avem. De aia cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-am primit vreodată au fost prăjiturile la care mama munceşte două zile. Şi cârnaţii pe care tata îi bibileşte ca pe un ceas elveţian.

Ce am primit (deja) anul ăsta de Crăciun sunt doar o felicitare obişnuită şi o cutiuţă cu 60 de bileţele simple. Şi dacă sunt atât de banale, atunci de ce când le-am deschis am simţit o căldură stranie în locul din piept unde anatomiştii spun că avem doar inima?

3 thoughts on “Secretul pentru cel mai frumos cadou de Craciun”

  1. M-ai facut sa-mi amintesc si eu de cel mai frumos cadou pe care l-am primit la un sfarsit de an.
    Intr-o cutiuta dreptunghiulara era o bagheta de zana facuta dintr-un pai (din ala cu care bem sucul (:-)) infipt intr-o steluta colorata decupata din scartaietoare.
    De bagheta era agatat un biletel pe care scria: “Zana draga, am admirat mult toate lucrurile minunate pe care le-ai facut anul asta”.
    Imi aduc aminte ca mi-au dat si lacrimile. Priceless…

  2. cind apreciezi pe cineva si vrei sa-i faci un cadou, un semn de simpatie sau pur si simplu un gest asta inseamna ca ai investit timp si dedicatie. lucrul acesta trebuie apreciat. daca gestul iti produce o emotie profunda, istoria nu va consemna asta dar noi vom traii intr-o dimensiune rezervata.

  3. @Vlad, Mariana, Smaranda – absolut minunat. Multe mulțumiri și împlinirea dorințelor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *