Ce nu pot eu intelege

Pentru mine există o hârtie de turnesol care nu m-a înșelat niciodată.

Poți fi mega-ortodox sau ateu-radical sau anti-clerical fanatic. Poate că ești complet neinteresat de politică sau psd-ist fidel sau pro-DNA cu zero dubii sau protestatar de meserie. Poți fi vegetarian, zen, lgbt sau oastea Domnului, poți fi iubitor de homeopați sau de mititei, de monarhie sau de stat minimal sau de geto-daci tricolori. La o adică, poți fi și anti-vaxer (deși asta ține mai mult de ne-știință decât de o alegere conștientă).

Mă pot împăca cu toate, încerc să dialoghez cu fiecare, să înțeleg povestea fiecăruia. Pentru că lumea nu e un abțibild bi-dimensional și lipsit de nuanțe și în bogăția asta îi găsesc frumusețea.

Cu ce nu mă pot împăca, cu cine nu pot dialoga, pe cine nu pot înțelege nici într-o mie de ani: românii anti-europeni. Pentru că toată istoria și prezentul țării ăsteia e dovada vie a faptului că cel mai bine ne-a fost atunci când am fost cu și alături de Europa. Chiar și atunci când Europa a făcut alegeri greșite sau a luat-o razna, tot ne-a fost mai bine alături de ea decât cu Moscova, Istanbul sau alți orientali.

Asta e hârtia de turnesol pentru mine. Pentru că nu există fapt mai lipsit de patriotism astăzi pentru un român decât să fie anti-european.

4 thoughts on “Ce nu pot eu intelege”

  1. Întru totul adevărat dle doctor.
    Din păcate există probleme și cu celelalte forme de extremism pe care le-ați numit.

  2. Fără a avea vreun drept de amestec, dar sincer vorbind nici eu pot înțelege de ce?? Că doar lucrurile s-au dovedit nu odată.

  3. Iar guvernantilor le-a fost mai bine cand erau aliniati cu Rusia, sau Turcia, fiindca ei au alta logica, ei se uita numai in buzunarele lor, tara e irelevanta pentru ei, asa se explica 30 de ani de stagnare pe toate planurile.

    Un conducator de tara care nu vrea sa faca bishnitza in mandat e o noutate pentru tara asta plina ochi de ticalosi si cersetori.

  4. „Dacă un copil este bolnav, ce facem? Daca copilul este bolnav se elibereaza un concediu medical in fata caruia angajatorul nu poate face nazuri. In cazul in care doresc o zi libera trebuie sa fac o cerere cu cel putin 5 zile inainte. Chiar sunt curioasa daca doamna primar ar intelege daca staff-ul dansei nu ar veni la munca pe motivul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *