Claudiu Crăciun îndeamnă poporul tânăr şi urbanizat (adică noi), să nu voteze la europarlamentare. Zice el că aşa s-ar trezi politicienii şi ne-ar permite să candidăm mai uşor ca independenţi. O naivitate. Sigur însă ar obţine aşa ceva…
- Politicieni fericiţi – deoarece cu cât vine mai puţină lume să voteze, cu atât contează mai mult la numărătoare voturile trupeţilor de partid şi, deci, rezultatele alegerilor sunt mai previzibile. Cu cât vine mai multă lume la vot, cu atât rezultatele sunt mai imprevizibile pentru politicieni şi fricile şi durerile lor de cap mai mari.
- O imagine a României, în ştirile europene, de ţară pe care o doare-n cur (nici acolo) de UE. Nu că ar conta foarte mult imaginea României, dar asta ne mai lipsea acum, când Rusia lui Putin are chef de distracţii.
Dacă ar fi cugetat mai mult înainte de a scrie, domnul Crăciun (cunoscut, dacă nu mă înşel, în urma protestelor Roşia Montană) ar fi îndemnat ca poporul tânăr şi urbanizat (adică noi) să meargă masiv la vot, pentru a dezechilibra calculele şi blatul politicienilor, şi abia apoi să rămână în stradă şi să pună de-un protest pe cinste împotriva clasei politice care împiedică candidaturile independenţilor.
Asta ar fi avut cel puţin un rezultat garantat: noaptea învârtitorilor de voturi ar fi devenit mult mai complicată.
Aşa însă, şi f… şi cu banii luaţi.
PS. Şi dacă tot se vrea o grevă cetăţenească, una din aia dură şi eficientă, ar merita ca domnul Crăciun să discute despre o grevă fiscală – adică o lună în care sute de mii de români să nu-şi mai plătească taxele. Nu mofturi d-astea cu “staţi acasă că aşa se vor speria hoţii”.
Pacat de dl. Craciun. Parea atat de activ, inclusiv pe strada, dar iata ca acolo unde conteaza – si anume la vot – nu se prezinta. Nu-i prea vad viitor in politica…. pe de alta parte, am inteles ca preda politica la Universitate… ma indoiesc ca un astfel de apel la boicot il mai recomanda ca profesor…. una preda, alta practica….
Dl. Craciun e cunoscut mai degraba de la protestele din 2012. A fost si la protestele RM, a devenit un pic si mai cunoscut si a fost catalogat ca o voce importanta, eventual cea mai importanta, de catre majoritatea celor care comentau protestele (cu exceptia catorva, printre care, daca nu ma inseala memoria, dumneavoastra).
Din cate am inteles, dl. Craciun are un grup de sustinatori, mai mult sau mai putin fideli, inca din 2012. Exista, insa, si multe persoane care nu il prea simpatizeaza si nu-i impartasesc opiniile (printre care ma numar). Si un numar probabil si mai mare de persoane care nu prea sunt sigure cine e si ce e cu el.
All in all, ma indoiesc ca indemnurile sale, oricare ar fi ele, sunt considerate ca demne de a fi luate in seama de prea multa lume – nu cred ca va influenta oameni in plus, dincolo de cei deja decisi sa nu participe la vot. Chiar nu cred ca baga multa lume de seama ce spune dl. Craciun, nu va faceti griji din partea lui 🙂
Raul a fost facut cu ceva timp in urma – multi sunt complet dezinteresati de politica, au impresia ca daca o ignora, nu ii afecteaza. O prostie, fireste. Prima data cand ajungi in sistemul medical de stat, de pilda, in urma unei urgente sau altor probleme pe care sistemul privat nu le poate inca gestiona, simti ca poti sa ignori oricat politica, problemele create de ea nu te ignora ele pe tine. La fel cu sistemul de invatamant etc.
Cu toate astea, unii tot nu se trezesc, chiar si dupa ce dau nas cu “sistemul” – pe principiul “Desteptii invata din experienta altora, prostii nici dintr-a lor”.