Health policy brain. Writer at heart.
Contact: vlad.mixich@health-observatory.ro | linkedin.com/in/mixich/
Significant work experiences
- Health and pharmaceutical policy expert with international experience in 8 countries, working for the World Health Organization/ European Investment Bank / World Bank / European Commission and other international and national organizations.
- Former journalist and health writer with experience of reporting in conflict zones and economically disadvantaged regions.
- Former junior medical doctor in southern Romania.
Significant learning experiences
- Master’s degree in International Health Policy from the London School of Economics and Political Science (UK).
- Medical degree (MD) from University of Medicine and Pharmacy, Timișoara (Romania).
- Humphrey-Fulbright scholar and Professional Certificate in Public Health Policy and Management at Rollins School of Public Health, Emory University (US).
- Eisenhower Fellowship for Innovation (Philadelphia, US), Marshall Memorial Fellowship (Washington DC, US), Rosalynn Carter Fellowship (Atlanta, US).
Vad ca inca nu sunt comentarii… Deci, imi asum cu drag responsabilitatea de a fi primul. Felicitari !!! Sunt cu ochii pe tine !
Buna seara! Va urmaresc de-o vreme articolele si ma bucur ca va pot urmari si live, din ce in ce mai frecvent. Sper sa nu fie doar un experiment media plasarea Dvs. intr-o nisa, ci sa fiti chiar un exponent al unui curent de opinie identificat ca fiind de substanta de managementul… Realitatea TV, sa spunem. As spune ca abordarea Dvs. e pe intelesul unui segment mai larg decat va imaginati. Sigur, nu inseamna foarte mult…
Multumesc frumos. Ceva ceva tot inseamna. Mult, putin. Depinde de perspectiva. Pace si bine sa aveti.
mi-a ajuns la suflet intrebarea, si dezvoltarile pe marginea acesteia, adresata Corinei Dragotescu. Tot asa! succes deplin Vlad!
Imi place, in primul rand, numele dumneavoasta.. Nu sunteti roman? Ce origine aveti? Da, imi place si cum scrieti. Va vad abordand teme indraznete, sofisticate. Succes!
Domnule Vlad, vă știu de când, copil fiind, ne înnodați șireturile la pantofi, stând sub masa unde făceam biologie cu tatăl dvs. Erați la grădiniță. Anii au zburat. Vă citesc articolele și oricui am ocazia, mă laud că vă cunosc. Ceea ce fac azi este în mare parte datorat tatălui dvs. care m-a învățat cum să învăț, lucru care îmi folosește și azi. Cu multă simpatie și stimă, Marcelina Mihai. Craiova
Marcelina, ai fost cam nedreaptă si urmăresc această nedreptate ce i se face jurnalistului Vlad Mixich. Sunt fiul unui tată tare.
Cred că Vlad a plecat din Craiova ca și mine pentru a nu mai fi fiul unui tată tare. A reușit într-un cu totul alt domeniu decat cel pentru care are specializarea. Este cazul să terminați și să-l apreciați, sau nu, pe jurnalistul Vlad Mixich. (editat de autorul blogului)
Buna seara,
Tocmai am terminat de citit articolul pe care l-ti scris acum ceva vreme despre Dinescu si povestea lui de la Port Cultural Cetate. Este deosebit, ma regasesc eu si familia mea in aceasta poveste, exceptand partea de arta si cultura la care mai avem ceva de lucru si de agonisit.
Eu sunt din Craiova, momentan locuiesc la 50km de Cluj-Napoca, intr-un loc pe care l-am visat si pe care acum il denumesc si chiar este coltul nostru de rai.
Mi-ar face placere sa-l cunosc personal pe Dinescu, pe dumneavoastra si de aceea, primul pas este acela de a va invita in coltul nostru de rai, deasupra lumii, la 1250m altitudine, deasupra lumii.
Cum v-am descoperit? Fiindu-mi dor de orasul meu in care m-am format si in care prietenii ma asteapta sa povestim la o cana cu vin si in care imi doresc de ceva vreme sa ajung dar n-am putut-o face datorita coltului nostru de rai. Si in ultimele luni, butonand si cautand informatii, am reusit sa aflu mai multe informatii despre Dolj, despre Dinescu si mi-am propus sa ajung sa ajung si acolo.
Atunci cand ma voi reintoarce pentru scurta vreme in orasul meu. Orasul de suflet. Orasul cu parc. Cu aminitiri din liceu. Din facultate. Orasul cu prieteni. Orasul cu praf si cu vin rosu. Sec. Craiova.
Respecte si pe curand.
Probabil ca pe undeva avem o aceeasi sorginte… M-ar bucura acest lucru sub aspectul vreunei increngaturi rubedenice, insa si privind aceea natura a curiozitatii pe care tu ti-ai dezvoltat-o ca jurnalist, iar eu ca sters scriitor de lirica si proza, curiozitate care ne-a imprietenit cu genialii, ticăloşii, mediocrii, sfinţii, fricoşii, ciudaţii…pentru a afla povestile lor! Poate ca timpul ne va aseza candva la o aceiasi masa, la o cafea, uluindu-ne reciproc cu unele dintre aceste povesti…
🙂 Daca sunteti de pe langa Timisoara, sigur imi sunteti var, nepot sau chiar matusa 🙂 Asa ca misterul e usor de dezlegat.
Da, sunt exact din Timisoara, tatal meu este insa din Checea, se numeste Otto…De fapt acolo e obarsia Mixich-ilor…Probabil ca parintii nostri cunosc mai multe…In orice caz, sunt bucuros sa aflu ca printre neamurile mele sunt si oameni alesi…
Buna Vlad, as avea nevoie de o adresa de email de-a ta pentru a te contacta; multumesc mult, Amedeea Enache, Fundatia Estuar, amedeea.enache@estuar.org
E scrisa chiar pe pagina asta, putin mai sus. 🙂 mixich@gmail.com sau vlad.mixich@hotnews.ro
multumesc, am lasat un mesaj la cea de gmail…sper sa nu fi intrat in spam…acum vad ca era contactul pe pagina asta, dar mie imi place sa complic lucrurile:) multumesc!
ma bucur foarte mult sa vad ca mai sunt si altii cu acest nume,as dori sa ne scriem,am vazut ca Marius se trage din Checea de unde se trage si tatal meu care din pacate nu mai este,era copilul lui mosu Giura si croatii spuneau Ianco,as dori sa facem ceva pentru acest nume,ce ziceti,o carte ceva,adica carte este,au fost din fosta Iugoslavia un tip si a scris o carte despre fam Mixich,sper sa mai vb.va doresc numai bine si va astept pe la Sannicolau-Mare(orasul fara someri)
cei care sunt cu numele de Mixich si vor sa vb sa imi scrie pe adresa de gmail
ma bucura faptul ca mai sunt si altii cu acest numa Mixich, si sunt de la “radacini” din Checea,noi suntem 3 frati Mixich si tata nostru,dumnezeu sa il ierte, caci nu mai este printre noi, a fost din Checea,as dori sa facem un arbore genealogic”zic bine”noi avem ceva date,ce ziceti,sa facem ceva ptr acest nume,va doresc numai bine si adresa mea de e-mail cred ca se vede.
va citesc mereu pe hotnews.ro. multumesc pentru textele frumoase!
sunt nepoata de Mixich,si exista deja un arbore genealogic in cartea Croatii din Checea dar nu e decat pana la bunicii nostrii .Se pare ca Marius is Vlad nu se cunosc…..dar de fapt sunt amandoi verisori cu mine..prin urmare continuarea arborelui genealogic ar fii mai mult decat folositoare!!!
Si mie imiplace cum scrie Vlad,l-am mai urmarit si la emisiunile televizate!BVOO!
Stimate domn,
Am admirat profund reactia dumneavoastra eleganta, la agresiunea parsiva a lui B. Chiriac. Totusi este necesara punerea la punct a unor asemenea canalii, de catre ziaristi ca dumneavoastra, adica autentici.
Cu consideratie, N Moisiu
Doresc să vă felicit pentru reportajele pe care le realizați și pe care le publicați pe platforma hotnews. Merită toată atenția, fiind în topul realizărilor jurnalistice din România și nu numai!
Faptul că îl cunosc pe Vlad de 30 de ani nu are legătură cu faptul că îl admir pentru jurnalistul care a devenit . Era o amintire care pur și simplu se lega….sunt în mare parte medic datorită tatălui și azi admir jurnalismul făcut de fiu. Simplu…să vă spun ce emoție am trăit când am văzut și auzit și realizat acest lucru? Nu măsor tatăl prin fiu sau invers. Mai sunt și soție de jurnalist..Toate gândurile bune!
Multumesc frumos pentru gandurile bune.
– Domnule Vlad, am urmarit emisiunea despre faptul ca
,,sanatatea este mai ieftina sa o previi decat sa o tratezi”.
– Asa cum a inceput ministrul Nicolaescu cu ANALIZE gratuite si care a avut rezultat minim, adica sa evidentiat cat de cat un numar de bolnavi de anumite afectiuni si atat. – Cauze ce au generat rezultatul slab:
a ) in primul rand foarte multa lume nu sa prezentat la analize, pentru care trebuiau sa l-i se impuna plata .
b ) cu analizele facute trebuia sa sa mearga la medicul de familie, unde se citea analizele si apoi propunere de a merge la medicul specialist, daca rezultatul impunea acest fapt, iar pacientul sa vina inapoi la medicul de familie cu tratamentul sau rezultatul de consult al medicului specialist pentru a fi prins in baza de date a pacientului. – SI ASA SE INCHIDEA ACTIUNEA DE PREVENTIE A SANATATII, POPULATIEI.
– O alta cauza majora care impiedica ACTIUNEA este prezentarea la medicul specialist la care trebuiesc facute programari de luni de zile dupa care urmeaza delasarea si sa stopat actiuna.
– Cu respect Dragos George din
d-le Mixich,
cred ca prin articolele scrise pe hotnews ati reusit sa sensibilizati opinia publica din Romania cu privire la jaful din sanatate. Ati fost persistent, documentat, nemilos…..Cred ca mare lucru din ceea ce se intampla acum cu privire la dezvaluirile din sistemul de sanatate, scandalul diluarii dezinfectantilor a fost si meritul d-voastra.
Ati reusit sa urniti din loc un bolovan pe care altii l-au impins doar usor la vale.
Pentru munca d-voastra metodica de dezvaluire a adevarului va felicit.
Sper ca veti reveni candva in tara, nu va vom pierde in favoarea mediului din Anglia.
Buna seara,
Va scriu deoarece am ajuns ca proaspat rezidenti sa fim tratati ca niste gunoaie.In aceasta dimineata la spitalul de urgenta “Floreasca” desi este cunoscut faptul ca in fiecare an in aceeasi perioada este nevoie sa se recolteze analizele viitorilor rezidenti de pe diferite specialitati,a iesit un fiasco.In primul rand s-a format o coada imensa la usa unui cabinet de doi metri patrati care trebuia sa isi inceapa activitatea la 8.In jurul orei 8 si jumatate ajunge o asistenta,care devine pe loc nemultumita ca suntem “atat de multi”.Aceasta ne spune pe un ton foarte autoritar ca dumneaei nu lucreaza mai mult de ora 10 si jumatate cu bunavointa “poate” pana la 11.Dupa care a luat toti pacientii din aceasta coada care aveau a li-se recolta analize in ambulator in fata noastra.abia in jurul orei 9 au inceput sa intre primii colegi.cert este ca dupa doua ore de stat si peste 12 ore nemancate a trebuit sa beau un suc deoarece a inceput sa mi-se faca rau.In acest timp au mai fost persoane care s-au bagat in fata fara nicio remuscare.Cert este ca desi dezolanta situatia am fost anuntat de alti colegi de la alte spitale ca la ei este mai rau.Spre exemplu la spitalul “Sf.Pantelimon” nemaiavand finante pentru analize colegii sunt nevoiti fie sa doneze sange pentru a beneficia de analize gratuite(cu siguranta ca vor fi destui care nu se vor incadra in standardele de donare) sau sa le plateasca din buzunarul propriu(aproximativ 160 ron).La spitalul universitar de urgenta colegii au fost chemati grupat pe specialitati grupati desi orarul in care vor fi primiti este intre 8 si 10 dimineata,au fost anuntati ca personalul vine abia de la ora 9 si jumatate.
Am ajuns in situatia ingrata in care trebuie “sa lovesc” in personalul medical si administrativ deoarece este inadmisibil ca in fiecare an pur si simplu sa fim tratati ca un “nimeni”.Pe langa facultatile de medicina care is ridica in slavi “pilele”,urmeaza statul care ne arunca niste salarii de mizerie,locuri si posturi neraportate deloc la nevoile din spital cat si personalul din spital care ne trateaza ca pe ultimii sclavi.Presupun ca nu e de mirare de ce o sa plece tot mai multi din aceasta tara.
Am intrat pe blogul dumneavoastră, curiozitatea fiindu-mi stârnită de emisunea „În fața ta” de pe Digi24. Când văd tineri ca dumneavoastră parcă parcă îmi revine speranța că țara asta mai are o speranță.
V-am vazut si ascultat cu drag , azi la Morning Glory cu Răzvan Exarhu. Felicitari!