Manipularile CriticAtac despre Ucraina continua

Iar începe CriticAtac-ul să manipuleze (ca să nu spun mintă, că-s băiet politicos) pe tema Ucraina.

Au lansat o carte în a cărei introducere zice aşa: “Cum să fie informată populaţia unei ţări [România] despre ce se întâmpla în Est, când dispune de o mass‑media într‑o stare de profundă descompunere, care nu lucrează cu ziarişti de teren, ci informează/ traduce doar din presa mainstream occidentală de o anumită culoare, preponderent de limbă engleză?”

Păi Vasile Ernu şi Florin Poenaru (cei doi semnează introducerea), vă enumăr aici câţiva ziarişti români “în stare de profundă descompunere” care au fost (unii de mai multe ori) în ultimul an în Ucraina în zonele încinse:

Alina Matis, Laurentiu Diaconu-Colintineanu, Radu Ciorniciuc, Lina Vdovîi, Mircea Barbu, reporterii trimişi de Digi24 şi Realitatea TV, Vlad Ursulean, eu… şi sigur am uitat câţiva descompuşi d-ăştia ca noi.

Să scrieţi fraza citată mai sus nu e doar o minciună, ci o crasă lipsă de respect pentru toţi oamenii ăştia care au muncit şi şi-au riscat pielea în timp ce voi o ardeţi anti-fascist şi anti-imperialist.

Autorii CriticAtac se plâng că la noi în România “nu e loc de întrebări, de dialog şi de înţelegere”? Premisa oricărui dialog e buna-credinţa. Dar ceea ce CriticAtac face repetat pe subiectul Ucraina-Rusia e să mintă şi să acuze nedrept chiar potenţialii parteneri de dialog, ca apoi să se dea victimă că “nu e loc de înţelegere”.

2 thoughts on “Manipularile CriticAtac despre Ucraina continua”

  1. As vrea sa atrag atentia asupra unei alte afirmatii incredibile intr-o tara care si-ar aminti trecutul: “Toată nebunia asta de la noi cu DNA & lupta anticorupţie care va rezolva problemele României este un mit folosit propagandistic. E reciclarea în limbaj „civilizat“ a deja cunoscutului pasaj istoric din anii ’50, lupta cu „burjuii“ şi „chiaburii“ (Vasile Ernu).
    Distrugerea democratiei, zeci de mii de morti si sute de mii de oameni la inchisoare in anii ’50 sunt lucruri comparabile cu ofensiva anti-coruptie a DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *